Novo zdanje savremenog Kulturnog centra svečano otvoreno na Zlatiboru

Novo zdanje savremenog Kulturnog centra danas su svečano otvorili presecanjem vrpce ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović .

Galerija

Od ovog leta organizacija kulturnih dešavanja biće znatno olakšana jer je u funkciju puštena nova zgrada Kulturnog centra.Posle dve i po godine gradnje u punom sjaju zasijaće multifunkcionalni objekat koji su zajedničkim snagama gradili Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kulturni centar

Ukupna vrednost projekta je 227.000.000,00 dinara, od čega je Ministarstvo uložilo 45.000.000,00 dinara, a 182.000.000,00 dinara su uložena sredstva Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Gradnja Kulturnog centra počela je 19.septembra 2016. godine kada su,označavajući početak radova,beton u temelje budućeg objekta zajedno položili ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić,  predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i zamenik predsednika opštine Arsen Đurić.

Multifunkciona sala

Savremeni multifunkcionalni objekat ima površinu 1.925 kvadrata i raspolaže sa nizom sala i sadržaja potrebnih turističkom Zlatiboru: scenom za pozorišne predstave i bioskopske projekcije kapaciteta 300 mesta, galerijom, bibliotekom, konferencijskim salama, medija centrom, kancelarijama za administraciju i drugim prostorima. Pored pomenutih sadržaja, u objektu postoji i deo smeštajnih kapaciteta, a objekat je prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Kulturni centar je značajan objekat koji će sadržajno upotpuniti turističku ponudu Zlatibora, a pored brojnih turista sadržaje Kulturnog centra koristiće i meštani Zlatibora i okoline.

Pored samog objekta planirano je i kvalitetno pejzažno uređenje, sa amfiteatrom na otvorenom, što će takođe stvoriti mogućnost za održavanje događaja na platou ispred Kulturnog centra.

Zlatibor je turistička destinacija poznata po svojim prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim spomenicima i zabavnim sadržajima, ali je i destinacija gde se svake godine održavaju brojne izložbe, koncerti, festivali i drugi kulturni događaji. Kako se Zlatibor do sada sretao sa problemom organizacijemanifestacija i kulturnih dešavanja u zimskim i jesenjim mesecima,zbog nedostatka adekvatnog prostora,javila se potreba da se izgradi objekat gde će i tokom zimskih meseci i loših vremenskih prilika moći da se održavaju brojne manifestacije.

U narednom period, na prostoru pored Kulturnog centra u planu je i gradnja zavičajnog muzeja “Konak”, čime će Zlatibor postati bogatiji za još jednu ustanovu kulture koja će imati neprocenjiv značaj za razvoj kulturnog turizma.

PressLider / TO Zlatibor

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *