Saopštenje JKP „Komunalac“: Koljem i bacam gde stignem (video)

Čačak – Mnogo puta do sada smo, što i jeste deo našeg posla, apelovali, ukazivali i na razne načine objašnjavali potrebu za pravilnim i namenskim korišćenjem posuda za odlaganje smeća, sa ciljem kompletiranja procesa iznošenja i deponovanja smeća na najefikasniji način, a u interesu svih nas.

Velika većina naših sugrađana se pridržava pravila u vezi odlaganja kućnog i ostalog otpada, što ukazuje na odgovorno ponašanje i razvijenu svest života u zajednici, a na osnovu propisanih pravila pretočenih u zakone i propise.

Ono što kao izuzetak čini pravilo je i ponašanje neodgovrnih pojedinaca, koji svesno ili nesvesno krše ova pravila i svima nama otežavaju normalno funkcionisanje. Motivi za takvo ponašanje u srazni: od neznanja do bahatog odnosa prema zajedničkoj imovini i vandalskog delovanja.

U prilici smo da svedočimo i jednom pravom PREKRŠAJU SA PREDUMIŠLjAJEM. Dakle ne radi se o neznanju, vandalskom ili bahatom ponašanju, već jednom vrlo svesnom kršenju zakona.

Lokacija je Spomen park, nekako zgodna za iživljavanje pojedinaca, u ovom slučaju naš sugrađanin je, apsolutno svestan da krši zakon, u kontejner ubacio otpad životinjskog porekla.

Da je svestan da čini prekršaj govori činjenica da je sadržaj otpada pokušao da sakrije prebacivanjem parčeta katrona iznad, znači upoznat sa položajem kamere videonadzora. Na konstataciju komunalnog policajca da je uhvaćen da delu, branio se kako ovaj nema dokaz, jer navodno sadržaj bačenog otpada se ne vidi na snimku:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=EBznYRGuEWs

Na ovakvo flagrantno kršenja zakona, moramo svi reagovati, javno osuditi i žestoko sankcionisati, na kraju sve učiniti da ovakvi postupci budu što ređi.

Napominjemo da je odlaganje otpada životinjskog porekla regulisano pozitivnim zakonskim propisima.

JKP „Komunalac“

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.