Smotra narodnog stvaralaštva u Prilikama

Ivanjica – Tradicionalni, 14. po redu Festival srpske izvorne pesme održaće se u Prilikama 17. avgusta kada će se pevačke grupe nadmetati  za prvo, drugo i treće mesto u konkurenciji muških i ženskih grupa, a žiri će proglasiti najbolje soliste.

Dobrodošli na 14. Festival srpske izvorne pesme "Prilike 2016" i  11. Festival dečijeg folklora "Svetlost na brežuljku"!
Dobrodošli na 14. Festival srpske izvorne pesme „Prilike 2016“ i 11. Festival dečijeg folklora „Svetlost na brežuljku“

Cilj manifestacije je  očuvanje tradicije, izvornog narodnog stvaralaštva i kulturološkog identite Srbije.

Na Festivalu pravo učešća imaju izvorne pevačke grupe iz Srbije kao i dijaspore gde se gaji i peva srpska izvorna pesma koje moraju nastupati u nošnji iz kraja iz koga dolaze. Svaki sastav u takmičarskoj konkurenciji izvodi jednu pesmu bez muzičke pratnje. Nastup pevačkih grupa ocenjuje žiri od tri člana koji formira Organizacioni odbor Festivala. Prijem grupa je od 11 do 13 časova u OŠ „Sreten Lazarević“ u Prilika. 

Festival će početi zajedničkim kolom i dizanjem zastave uz himnu „Šta to radiš Maro“, nakon čega sledi svečan defile. Početak programa planiran je u 16 časova.

Sutradan, 18. avgusta održaće se 11. Festival dečijeg folklora „Svetlost na brežuljku“ koji svake godine okupi više stotina učesnika i orkestara iz desetak gradova Srbije i inostranstva koji se bore za jednu od prve tri nagrade.

Izvor: PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.