Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Srbije na Rudniku

Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Srbije u prvoj pomoći i realističkom prikazu povreda i stanja održaće se u subotu, 30. septembra na Rudniku. Tema takmičenja je bezbednost i zdravlje na radu i prva pomoć pri povredama na radu.

Mogućnost nastanka povrede na radu postoji u svakoj vrsti rada. Rizici na radnom mestu su realni i ukoliko se na vreme prepoznaju, u većini slučajeva ih je moguće eliminisati ili smanjiti.

Crveni krst Srbije godišnje obuči više od 35.000 građana, od čega je preko 5.000 zaposlenih na radnim mestima sa povećanim rizikom, među kojima su i pripadnici struktura za delovanje u nesrećama, zaposleni u javnim preduzećima i brojnim privatnim kompanijama.

Pokrovitelji ovogodišnjeg takmičenja su Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Takmičenje ekipa održavaće se na lokaciji Kolonija Rudnik, sportskim terenima i u parku ispred Samačkog hotela domaćina takmičenja preduzeća Rudnik i flotacija Rudnik, dobitnika nacionalne i evropske nagrade za bezbednost i zdravlje na radu.

Svečano otvaranje takmičenja počeće u 10, a takmičenje u pružanju prve pomoći od 11 časova Program i takmičenje takmičenja trajaće do 18:00 časova kada je predviđeno proglašenje rezultata.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *