JKP „Komunalac“:Video nadzor počeo da daje pozitivne rezultate

Naše preduzeće je u prethodnom periodu usmerilo napore u opremanje određenih lokacijama sa posudama za iznošenje smeća, video nadzorom, u cilju prevencije, sprečavanja i sankcionisanja vandalizma, neadekvatnog odlaganja smeća i neodgovornog ponašanja prema zajedničkoj imovini.

Video nadzor je odmah počeo da daje pozitivne rezultate, a intenzivna saradnja sa Komunalnom policijom je rezultirala i kažnjavanjem neodgovornih pojedinaca i preduzeća.

Na sledećim video zapisima se može videti niz primera neadekvatnog korišćenja prostora i posuda za odlaganje smeća, a većina od počinilaca je identifikovana i kažnjena.

Neadekvatnim odlaganjem raznog kabastog, vrtnog i sličnog otpada u posude za odlaganje kućnog smeća je, pre svega problem zbog zaprečavanja kapaciteta posuda za kućno smeće, odnosno za mokri otpad. Kada odložite kartonske kutije u kontejner, jednim postupkom zauzmete ceo kapacitet posude i ona više nije za korišćenje, do pražnjenja.

Ostavljanjem kabastog materijala pored posuda za smeće, takođe je problem za naše radinike koji prazne kante. Kada ostavite staru stolariju, stari nameštaj i slično pored kontejenra, nema ko da ga odnese, jer niti naši radnici imaju vremena za to, a ni vozilo koje vrši uslugu nije opremljeno za prijem ovakve vrste otpada.

OSTAVLjANjE OTPADA PORED KONTEJNERA

Stoji STALNI apel na sugrađane, da se pridržavaju utvđenih pravila, jer samo na taj način možemo nesmetano pratiti utvrđenu dinamiku rada.

Besplatni broj sa fiksnih mreža :

0800 300 032

Pozivanjem centrale i odabirom odgovarajuće opcije, na broj

032 557 82 02; 032 557 82 03

Pozivanjem R.J:”Čistoća

032 537 40 55

JKP „Komunalac“

Jedna misao o “JKP „Komunalac“:Video nadzor počeo da daje pozitivne rezultate

 • 10. februara 2020. at 17:41
  Permalink

  Pljujete po gradjanima,sram vas bilo, koji su sve što im nije potrebno doneli kod kontejnera, a šta su trebali da bace u Moravu ili neku vrzinu možda? To nije ničiji hir nego potreba.
  Komunalac je u službi svih gradjana a ne samo onih koji imaju „mokri otpad“…Vaše je da, ili odredite dane kada može da se odlaže „kabasti otpad“ ili već osmislite i informišite gradjane šta da rade sa istim. . .
  Taj “ VIDEO NADZOR KONTEJNERA ZA SMEĆE „,što nismo čuli da još negde u svetu ima al’ ajde razumemo da služi da se utvrdi ako neko prevrne,zapali,ukrade kontejner ili sl. ali da se uhvati neko ko je ubacio kartonsku kutiju ili doneo dotrajalu fotelju ,svašta, bilo bi žalosno da nije smešno . . .
  Neka ovo budu sugestije a ne kritike na Vaš račun. Nadamo se da ste sposobni i da ćete osmisliti šta može i kako da uradite na obostrani zadovoljavajući interes. . .pozz

  Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.